espresso-machine-gids.com

Espresso maken zónder machine

Ja, het kan echt: espresso maken zónder dat je een espresso-machine in de buurt hebt. We hebben zelfs meerdere 'machines' gevonden: de Handpresso en de Mypressi Twist.

Voor geen van deze apparaten heb je elektriciteit nodig: ze maken gebruik van handkracht (handpresso) of cartridges (mypressi twist) om de benodigde druk voor een espresso op te wekken. (Voor heet water moet je zelf zorgen).


Handpresso

Het resultaat van de Handpresso is een volwaardige espresso: inclusief het bijbehorende crema-laagje. Dit komt doordat de Handpresso daadwerkelijk de benodigde druk weet op te bouwen die nodig is om een goede espresso te maken. Alleen wordt de druk deze keer niet opgebouwd door een machine, maar moet je het zelf doen, door te pompen.

Voor de Handpresso kun je de bekende E.S.E.-servings gebruiken, die ook in een groot aantal andere espresso-machines worden gebruikt. Maak je daar thuis ook gebruik van, dan kun je dus onderweg dezelfde espresso drinken als je gewend bent.

De goedkoopste Handpresso kost rond de 100 euro.

Het onderstaande filmpje geeft je een indruk van de manier waarop de Handpresso werkt.Mypressi Twist

De Mypressi Twist is een klein, grappig bolletje, waarmee je ook heel goed een espresso maken kunt. De benodigde druk wordt hier geleverd door een cartridge. (Dat betekent dus wel dat je, als je de Twist meeneemt op reis, ook genoeg van die cartridges mee moet nemen!)

Wat de koffie betreft, het apparaatje werkt zowel met kant-en-klare pads, als met je eigen, zelfgemalen koffie.

En de prijs? Je hebt de Mypressi Twist (exclusief verzendkosten) voor rond de 170 US dollar (Momenteel is het apparaatje nergens meer verkrijgbaar. Weet jij nog een adres? Laat het me even weten, dan link ik daar naar door. Nu gaat de link naar de chargers).

Hieronder staat weer even een filmpje, voor een eerste indruk:Van 'espresso maken zónder machine' terug naar de homepage

© 2005- Espresso-Machine-Gids.com. Alle rechten voorbehouden. | contact | privacybeleid