espresso-machine-gids.com

Dolce Gusto: ook als je van een goede espresso houdt?

Ja, waarom niet? Want de Dolce Gusto kan in een mum van tijd een prima espresso voor je maken:

  • de machine levert een druk van 15 bar, wat ruim voldoende is voor een goede espresso

  • de kwaliteit van de gebruikte koffiebonen is uitstekend

  • doordat je gebruikmaakt van kant-en-klare capsules en de machine praktisch geen opwarmtijd nodig heeft, hoef je niet lang te wachten op je kopje espresso

Maar...

Er is alleen wel een 'maar'. En dat is de volgende:

Als je behalve espresso, ook af en toe een goede cappuccino of latte macchiato drinkt, moet je je nog even bezinnen. Want de melkpoeder in de melkcapsules voor deze dranken is namelijk gezoet. Dat wil zeggen dat je cappuccino altijd een cappuccino met suiker zal zijn. En wie daar niet van houdt, moet deze machine (voorlopig althans) maar even links laten liggen.

Voor wie aangezoete cappuccio echter geen probleem is, volgen hieronder nog wat specificaties:


Verschillende dranken

Het bijzondere van deze machine is, is dat hij met één druk op de knop verschillende dranken kan maken: espresso, cappuccino, latte macchiato, caffe lungo (wat nog het meest lijkt op een 'gewone' kop koffie) en zelfs chococino (chocolademelk). De machine kan dus verschillende hoeveelheden druk leveren, afhankelijk van de drank die je wilt drinken. Bovendien kan je met de deze machine zowel koude (cappuccino ice) als warme dranken maken.


Capsules

De Dolce Gusto werkt met capsules, net als de Nespresso-machines. (Maar let op: je kunt de Nespresso-capsules niet in deze machine gebruiken!) De capsules zijn in de grotere supermarkten te koop. Je hoeft ze dus niet online te bestellen.


Verwarmingssysteem

Voor het verwarmen van het water wordt een aluminium thermoblok gebruikt: een blok waar buizen doorheen lopen. Wordt dit blok verhit, dat wordt het water dat erdoorheen loopt, automatisch verwarmd. Het voordeel van dit systeem is dat de machine praktisch geen opwarmtijd nodig heeft. Je kunt dus direct je espresso maken als je dat wilt.


Design

Wat de deze machine verder bijzonder maakt, is het design. Hij ziet er grappig en opvallend uit met zijn ronde vorm en neemt maar weinig ruimte in op je aanrecht. De machine is verder zo ontworpen dat je er kopjes van verschillende hoogte onder kunt zetten.


Prijs

De adviesprijs voor de Dolce Gusto is € 139, maar wie even zoekt, vindt ze op internet al onder die prijs. In het gebruik is deze machine echter niet echt goedkoop: elk kopje espresso kost een kleine 30 eurocent. En als je een drank wilt maken waarvoor je twee capsules moet gebruiken (zoals cappuccino of latte macchiato), loopt de prijs zelfs op tot bijna 60 eurocent per kopje!


Beste koop

In 2009 heeft de Consumentenbond verschillende dolce-gusto-machines getest. Als beste koop kwam daarvan uit de bus de Krups Nescafé Dolce Gusto KP2100, met een prijs van rond de 120 euro.

Als je wilt, kun je het zoekvak hieronder gebruiken om verder te zoeken.


Terug naar de homepage

© 2005- Espresso-Machine-Gids.com. Alle rechten voorbehouden. | contact | privacybeleid